Del 2: Fält i maj! Bättre sent än aldrig...

Vi fortsätter med lite bilder från fälttrippen i maj. Äta bör man annars dör man...


Smaklig måltid! Dessa små rackare kan bidra med mycket, de ska inte underskattas. Bland annat järn, protein och fett.




Likaså sniglar som ni ser i grytan.



Det tog lite tid innan jag fick ta kort på pojken och hans groda. Vissa barn tycker det är kul att leka tafatt när man ska knäppa en bild. Grodor är också näringsrikt men många i byarna anser inte detta vara bra mat eftersom det inte innehåller blod i samma utsträckning som kött.



Cassava-knölar. När de har slut på ris,  normalt mellan mars till oktober (rätt lång tid och därmed är många väldigt food insecure under denna period), så får de istället äta cassava. Cassava är en rotfrukt som smakar som en blandning av potatis och sötpotatis, ungefär... Den är vit inuti och innehåller nästan uteslutande kolhydrater. Alltså en alternativ stapelvara till ris.



Det har precis varit pumpasäsong och jag åt massor av pumpa i fält och fick underbar pumpasoppa! Pumpa är rikt på beta-karoten (en form av vitamin A) så tummen upp för pumpa!



Och så klart tummen upp för öl, eller? De dricks en del i byarna när de får gäster (dvs oss), speciellt lao-lao som är en typ av whisky. Och i byarna bränner de sin egen sprit, så jag avstår helst. Vi var väldigt nära vietnamesiska gränsen så då fick vi även prova vietnamesisk öl. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0