Så går du ner 5 kg inför beach 2009: Ät luft!

Hade trion A + A + S på middag och menyn var följande:
Röd linssoppa med kokosmjölk
Hembakade supergoda baguetter & pepparotshommus med gräslök
Citronpaj med hallonmaräng à la Leila

Det var många maränger i elden och många kikärter i luften men rodde till slut detta gastronomiska projekt i hamn. Alla som har Leilas bakbok har nog inte kunnat låta bli att frestas av hennes citronpaj. Numera frestas jag inte så mycket längre. Att riva 9 citroner kräver en del tålamod. Och dessutom innehåller den 13 ägg. Stackars höns... Dietisten har såklart näringsberäknat pajen och en portion innehåller inte så värst många kalorier. Pajen innehåller ju maräng och därmed äter man egentligen en del luft... Alltså mer fluffig mat åt folket! Ska väl tilläggas att på grund av de nio citroner som är inbakade så gav detta en lite väl syrlig smak som gjorde att man nöjde sig med en väldigt liten portion. Så en kombo av luftdieten och syrlig mat kanske kan ge resultat redan inför en eventuell solresa på sportlovet.






I veckan har jag även varit på ansiktsbehandling (måste bli redo för solen!), ätit veggi-sushi på Chill out i Malmö för första gången (en sådär upplevelse, men sushi-kockarna var jättesöta!), stickat som en galning på en försenad julklapp till kussen (fick ganska dåligt samvete på julafton då jag fick slå in det halvfärdiga sticket med stickorna på...kussen gav mig nämligen ett HANDsytt förkläde som är det finaste man kan tänka sig!), kollat på Björn Gustaffson-dvd:n (han är definitivt på min topp 5)....

Jag har ägnat en del tid åt mycket annat (se ovan...) än det jag bör göra och nu har stressen börjat komma. Det är inte många dagar kvar nu och väskan är fortfarande opackad. Den där mentala föreberedningen går inte heller så bra, känner en del stress över att jag inte riktigt har koll på internship-grejen. Men avslutar detta inlägg med ett citat av Pablo Picasso som kanske kan lugna mig lite:
" If you know exactly what you are going to do, what is the point of doing it? "

Malte vs Christian the Lion

 Kommer nog att behöva lite mental förberedning inför att lämna den gosiga Malte-palten. Malte är den finaste katten i världen! Och Christian the Lion (tack Frida!) kommer på en välförtjänt andraplats.
Kolla in detta på youtube (är inte så bloggig av mig ännu att jag vet hur man får in videoklipp):
http://www.youtube.com/watch?v=ZDZaWgf_bk0


Goooos!



Vampyr-Malte...

Mental förberedning...

Vad skönt det kan vara att få tänka på hur stor del av apotekets sortiment jag ska packa ner eller hur jag ska undvika att lägga på mig de där extra kilona (snackar faktiskt bagage nu, själv kör jag Renée Zellwegers Bridget Jones-stil och äter så mycket jag kan av livets goda så att jag har lite i reserv). Slipper därmed att tänka på jobbiga grejer som att åka iväg till ett främmande land och till en främmande internship-grej. Så kanske dags att börja förbereda sig på detta. Värmen, myggor, hemlängtan, gastrointestinala problem, FN, primitivt liv, ingen melodifestival, min matsituation. Ja precis. MIN matsituation. Jodå, är medveten om att jag ska ta hand om andras matsituationer men kanske måste jag mentalt förbereda mig på fisksås och räkpasta. Kanske ska jag öva på en sådan där läskigt röd veganhummer med läskiga klor som finns i frysdisken på Astrid och aporna i Malmö?

I'm going for the sun!

Biljett bokad. Tuberkulosbölden lever sitt egna liv. Malariapiller knapras. Viktiga papper ska scannas, faxas, skrivas på och dessutom hamna hos rätt viktig-människa. Och det svåraste av allt...jag försöker locka fram friluftsmänniskan i mig. Bra skor kan behövas även om det är mycket roligare att packa ner de där fina, röda och höga med jordgubbar på. Kanske inte passar sig i Lao-bushen. Tur att jag har min mor som guidar mig i friluftsdjungeln. Bäst att inte berätta att jordgubbsskorna ska få följa med... hmmm hur blir det med de där knallrosa i lack med tjusig rosett??? Okej börjar bli lite för mycket "jag skriver om mode, min vardag och smink- blogg".

Anledningen till denna blogg är en helt annan. Den andra februari tjugotvå och femtio bär det av till Laos. Ett land mitt i den asiatiska smeten. Jag har fått en praktikplats på World Food Programme och kommer att tillbringa sex månader i Landet med miljoner elefanter (det du Elin!). En vecka kvar till takeoff och mycket som bör fixas. Det kommer att bli kaos i Laos men förhoppningsvis ett underbart sådant!



Are these boots made for walking?


RSS 2.0