The last field trip!

I mitten av juli åkte jag ut i fält för sista gången (på ett tag...) :


Läbbig hängbro....



...men är rätt härdad nu, varav leendet kanske?


Monthong lagar mat på lao-vis. Mycket muddlas eller mortlas. Exv olika sallader. Vitlök, chili, lime,salt och kanske papaya, gurka eller färska sockerärtor eller gröna bönor slängs ner i morteln och sedan är det klart. Och fisksås används också flitigt. Jag ska införskaffa en STOR mortel och en STOR grej att mortla med.




I detta distrikt äter de "non-sticky-rice". Alltså så äter de inte ris ur bambukorgar eller med händerna. De sprider istället ut riset som på bilden och äter med sked. Riset är inte klibbigt och kan inte formas till små bollar



Dags att lära ut hur man tillagar Corn-soy-blend (CSB). CSB serveras skoleleverna varje dag. Bollar rullas som antingen...



...friteras som små plättar i vitamin A-berikad olja. Vitamin A är ju ett så kallat "eye sight vitamin" och är viktigt för barn.



...eller så ångkokas CSB-bollarna i bananblad. Chaffisen Phovieng var rätt fingerfärdig på att packa in bollarna i fina paket!







Morgonens dusch i den obligatoriska sarongen. Och det var rätt kallt men det gäller att bita ihop. Annars får man gå runt skitig.



Och en morgon möttes jag vid brunnen av en familj som tvättade rent tarmar från ett nyslaktat djur. Både det ena och det andra skulle tryckas ut...kolla noga.



Monthong tvättar kläder i floden!



Vi tar ett bad/dusch i floden. Kallt! Och massa vietnamesiska vägarbetare som nog hade ätit glosoppa. Lite får man väl bjuda på... 



Vacker natur!






Mjölksyrad jungle-food!



Högsäsong för majs! Denna majsodling hade en familj i sin trädgård.



Phovieng tittar ut!



Dags för intervjuer till min research! Vi sitter i en skola. "How often does your household eat fish? snails? frogs?rats? insects?".



Alkohol på traditionellt vis.



MIddag på lao-vis. Alltså utan elektricitet....fram med ficklampa eller fackla!



Det var väldigt kallt i detta distrikt, låg högt uppe i bergen, så det var skönt att värma sig vid brasan med en nyskördad och nygrillad majskolv!




RSS 2.0