Inspiration (?) från skogens skafferi
Jag har fått reda på en spännande sak. Nämligen att man kan baka sockerkaka i en riskokare! Såg detta i HJ:s koreanska kokbok. Eftersom jag inte har någon ugn (ni som hängt med ett tag kanske minns att jag hade stora planer på att köpa en i Thailand men det blev lite svårt med logistiken) så tyckte jag detta lät väldigt spännande. Kakmonstret i mig såg plötsligt stora möjligheter att baka både det ena och det andra. Fortsättning följer...
Och sen måste jag även informera hur man tillagar insekter. I detta fall syrsor:
Jag hoppas ni har lärt er något av att läsa min blogg. Är skafferiet tomt och du har en skog till förfogande: ut och plocka ormbunke och leta insekter! Smaklig spis =)
Och sen måste jag även informera hur man tillagar insekter. I detta fall syrsor:
- Först tvättar man syrsorna noga
- Sedan läggs de i vatten med salt (för att göra dom ännu renare)
- Sedan drar man av ben och lite spröt
- Sedan dags att dra ut alla invälvor (gäller nog att vara fingerfärdig)
- Till slut har man typ de krispiga delarna kvar av syrsan
- Fräs syrsorna med kryddor
- Mosa syrsorna och du får något som liknar spenat eller grönkål
Jag hoppas ni har lärt er något av att läsa min blogg. Är skafferiet tomt och du har en skog till förfogande: ut och plocka ormbunke och leta insekter! Smaklig spis =)
Kommentarer
Trackback