Grodägg, kokt råtta och grillad hund!
I den sista byn vi besökte bodde vi hos en familj som tillagade (enligt mig) underliga saker...
GRODÄGG i en soppa med lite grönt. Det äts mycket groda. Många hushåll äter mycket "other aquatic animals" (grodor, sniglar, krabbor...) istället för fisk som kan vara svårare att hitta eller fånga.
RÅTTOR också i en blivande soppa. I detta distrikt åt de mycket råtta. Eftersom de ofta sparar sina "domestic animals" (bufflar, kycklingar, grisar...) till festivaler och andra traditioner så får de helt enkelt ut och jaga i skogen. Tillgången på vilda djur är begränsad, speciellt stora djur som rådjur, vildsvin och andra lurviga varelser. Så det konsumeras mycket "small wildlife" såsom råtta, ekorre, fåglar och ödlor. Och ödlor har visat sig ligga i toppen när det gäller protein-innehåll.
OCH HÄR ÄTS DET GRILLAD HUND: I torsdags hade jag, Monthong och Phovieng en liten avskeds-öl-drickar-kväll ute i bushen. Och vad passar inte bättre som tilltugg än grillad hund...
Kommentarer
Postat av: Sophie
Fy f*n!!!
Trackback